torta-u-obliku-starki

Torta u obliku patika – Starke!

torta-u-obliku-patika Uvek mi je posebno zadovoljstvo kada nam se stara mušterija obrati ponovo, ali sa zahtevnijom formom dekoracije, ohrabrena prethodnim pozitivnim iskustvom koje smo zajedno ostvarili. To je zapravo priča i ove torte u obliku patika :)

Posle nekoliko slatkih dekoraterskih izazova koje je pred nas u prošlosti stavila Sanja, ovaj put nam je poslala sliku sa željenim patikama, kratkim uputstvom i ohrabrujućom porukom da će kreativnost u izradi torte ostaviti nama.

Na ovim slikama možete da pogledate kako je to na kraju ispalo.

Ovaj put, za ukus torte odabrana je Kinder torta, a ova torta je imala oko 5 kilograma, tako da sam ovom prilikom došla da zaključka da je minimum torte za jednu patiku oko 2.5kg.

torta-u-obliku-starki

Za one koji posebno vode računa o tome da napravljena torta bude što vernija originalu, treba reći i sledeće.

Ako pogledate originalnu sliku, možete da primetite da su prave, platnene starke nešto uže i više, nego li slatke, jestive starke. Uvek je moguće ići na to da torta bude što vernija kopija svog trodimenzialnog modela. Ono o čemu se tada često ne razmišlja toliko je – UKUS. Takva torta bi morala da bude kompaktnija i čvršća nego što je slučaj sa kinder tortom, koja pleni svojim ukusom, ali nema kompaktnost Plazma torte…

Nadam se da ste me razumeli :) Prijatno!

2 Replies

Ostavite vaš utisak

Imate pitanje za nas?
Samo napred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>